SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Lovren: Znam kako dišu Brazilci

Zaustaviti ih možemo samo svih nas 11, imaju opasnu ekipu, individualno su fantastični, igraju u najboljim klubovima. Spremni smo na tu borbu, rekao je Kakanjac

Dejan Lovren. Drago Sopta/HNS

G. Š.

8.12.2022

Reprezentativni stoper reprezentacije Hrvatske, Kakanjac Dejan Lovren se uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru suočio s pitanjem o svom statusu u ekipi... No, pred četvrtfinale protiv Brazila opet je sjeo pred novinare. Na kritike se, kaže, nije naljutio.

- Lijepo vas je opet vidjeti ovdje, ali u puno većem broju, nego prošli put, rekoa je Lovren i dodao:


Imaju fantastične igrače

- Nisam se naljutio, možda sam neprimjereno odgovorio na jedno pitanje. Jesam li zadovoljan mojom igrom? Zadovoljan sam igrom cijele ekipe, to je najbitnije. Sam sebi sam najveći kritičar, ne mora mi niko to objašnjavati, kad igram dobro ili loše. Bitno da je ekipa vesela i zdrava i da idemo dalje.

Brazil je favorit u predstojećoj utakmici.

- Imaju fantastične igrače, doslovce imaju dvije odlične ekipe i definitivno jesu favoriti. Mi nemamo problem s tim, cijenimo i poštujemo svakoga i to ćemo dokazati na terenu.

O odnosu sa saigračem Joškom Gvardiolom rekao je da je sada u ulozi da daje savjete, kao što je i on, kako kaže - kao klinac, pratio korake Josipa Šimunića, Roberta Kovača, Križanca i drugih stopera koji su igrali sa njim u reprezentaciji. 

- Gledao sam ih i pratio što rade, upijao sve što su mi govorili. Možda su oni bili malo žustriji prema meni, ali sad sam ja u njihovoj ulozi. Pokušavam pričati s Joškom koliko god je moguće i davati mu pozitivne savjete. On sluša, upija i mislim da je daleko ispred mene, nego što sam ja bio s dvadeset godina. Ima kvalitetu koju pokazuje na Svjetskom prvenstvu, ali i prije, nije čudo što se svi klubovi interesiraju za njega. Nadam se da će i on mene jednog dana spomenuti kao mentora - rekao je Kakanjac.


Volim biti tu i pomagati reprezentaciji

Na pitanje o razdoblju neigranja za reprezentaciju Hrvatske odgovorio je da je tada bio frustriran.

- Volim biti tu i pomagati reprezentaciji. Bio je to dosta dugo razdoblje od četiri mjeseca neigranja, ali uspio sam to prevladati. Borio sam se sa sobom, bilo je teško na psihološkom planu, ali vjerovao sam se da ću se vratiti. Uvijek kažem da iza takvih stvari stoje razlozi, pozitivni ili negativni, ali to me ojačalo.

Kako zaustaviti Brazi?

- Zaustaviti ih možemo samo svih nas 11, imaju opasnu ekipu, individualno su fantastični, igraju u najboljim klubovima. Spremni smo na tu borbu. Da li razumijem Brazilce? Razumijem dosta jer imam jako puno prijatelja bivših i sadašnjih saigrača Brazilaca. Jesam li se čuo s njima? Čuo sam se sa svim Brazilcima, osim s onima protiv kojih igramo u petak. Poželjeli su mi sreću, to su dragi ljudi i moji prijatelji, a nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Ples nakon gola? Mogu raditi što god žele, ja tu ne vidim nepoštovanje. Sve ima svoju granicu, ali ja znam kako Brazilci dišu i tu ne vidim ništa negativno - zaključio je Lovren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.