SELEKTOR MAROKA

Najemotivniji snimak sa Mundijala: Regragui je nakon senzacije otrčao majci, koja ga je prvi put gledala nakon 24 godine

Regragui, kao da je predosjetio da će ispisati historiju, insistirao je da njegova majka dođe na utakmicu sa Španijom

Regragui: Nakon senzacije otrčao do majke Fatime. Twitter

E. Ć.

8.12.2022

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je pravu senzaciju nakon što je u osmini finala Svjetskog prvenstva, poslije boljeg izvođenja penala, eliminisala Španiju. U četvertfinalu će igrati sa Portugalom. 

Nakon pobjede nad Špancima viđene su emotivne scene. Marokanci su slavili, a jedna od glavnih zvijezda tima Ašraf Hakimi (Achraf) otrčao je u zagrljaj svojoj majci.



Ništa manje emotivan bio je i marokanski selektor Valid Regragui (Walid), nasljednik našeg Vahida Halilhodžiža, kojeg je u Kataru prvi put sa tribina gledala majka Fatima. 

Inače, majka Fatima Regraguija nije pratila ni za vrijeme njegove igračke karijere, kao ni tokom trenerske. Protiv Španije je bio prvi put da ga je gledala sa tribina iako se on profesionalnim fudbalom bavi već 24 godine.

Majka marokanskog selektora je stanovnica Pariza, ali nije imala snage da gleda njegove utakmice. Regragui, kao da je predosjetio da će ispisati historiju, insistirao je da njegova majka dođe na utakmicu sa Španijom.

Poslije senzacije je otrčao do majke i poljubio je u čelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.