REALOVA LEGENDA

Salgado: Divim se Hrvatskoj

Mora im se skinuti kapa za sve ono što su napravili posljednjih deset godina

Salgado: Srbija ga razočarala. TWITTER

A. V.

9.12.2022

Proslavljeni desni bek Real Madrida Mičel Salgado (Michel, 47) govorio je za Al Jazeera Balkans o Hrvatskoj uoči utakmice s Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva (od 16 sati). 

- To je ekipa kojoj se treba diviti iz više razloga. Ta generacija je bila druga na prošlom prvenstvu, a na ovom su opet u četvrtfinalu. Imaju snažan pobjednički mentalitet i to je nevjerovatno. Šta god da se dogodi protiv Brazila, to je generacija koja se pozdravlja od fudbala. Dolazi nova, ali mora im se skinuti kapa za sve ono što su napravili posljednjih deset godina - rekao je Salgado.

Španac je pritom dodao kako ga je Srbija posebno razočarala na turniru. 

- Oni su podbacili, očekivao sam da će biti puno ofanzivniji. Balkanske ekipe nisu previše defenzivne jer imaju kvalitetu u veznom redu i napadu - rekao je Salgado te istaknuo da je jako razočaran nastupom Srbije.

Salgado je za Real Madrid igrao od 1999. do 2009. i s klubom je osvojio sve što se moglo osvojiti. Za reprezentaciju Španije je odigrao 53 utakmice od 1998. do 2006., a u karijeri je još nastupao za Seltu, Salamanku, Blekburn Rovers i Independijente.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.