PORTUGALSKI SELEKTOR

Santos otkrio kako je izgledao razgovor s Ronaldom uoči Švicarske: Zvao sam ga u ured i rekao mu da nije starter

Sjeli smo poslije ručka i objasnio sam mu da nije starter, kako se ne bi iznenadio, rekao je Santos i otkrio kako je Ronaldo reagirao

Santos: Ronaldo nije bio starter protiv Švicarske. Twitter

E. Ć.

9.12.2022

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santos otkrio je kako je tekao razgovor s kapitenom Kristijanom Ronaldom (Cristiano) kada mu je saopćio da neće biti u početnom sastavu za meč osmine finala Mundijala protiv Švicarske. 

Umjesto Ronalda je u napadu počeo Goncalo Ramos koji je u pobjedi Portugalaca (6:1) postigao tri gola. Zanimljivo da je mladi Ramos postao i prvi strijelac het-trika na Svjetskom prvenstvu u Kataru.


- Da, razgovarali smo. Bilo bi vrlo loše da nismo. Taj se razgovor dogodio na dan utakmice sa Švicarskom, do tada nismo ništa pričali. Objasnio sam mu zašto neće igrati. Sjeli smo poslije ručka i objasnio sam mu da nije starter, kako se ne bi iznenadio - rekao je Santos.

Otkrio je da je Ronalda pozvao u ured i saopćio mu da nije starter, objasnivši mu da je to zbog taktike.

- Očekivali smo tešku utakmicu i trebao mi je za drugo poluvrijeme. Nije bio sretan jer uvijek želi igrati. Pitao me mislim li da je to dobra ideja. Bio je to normalan razgovor i sve je normalno prihvatio. On nikada nije rekao da želi otići iz reprezentacije. Iako je znao da neće početi, htio se zagrijavati zajedno sa saigračima - dodao je Santos.


Portugalski selektor je rekao da je Ronaldo bio taj koji je prvi trčao u slavlje, prvi koji je zvao ostale igrače da dođu i da pozdrave navijače.

Podsjetimo, Portugal će sutra igrati protiv Maroka, a pobjednik tog duela u polufinalu će se ukrstiti sa boljim iz okršaja Brazila i Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.