KAPITEN ARGENTINE

Mesi nije štedio sudiju Lahoza, reagirao i na izjavu Van Gala: Gomila glupih odluka

Smatram da FIFA ne bi trebalo da određuje ovakve sudije za završnicu Mundijala, za tako važne mečeve, rekao je Mesi

Mesi: Sretan nakon prolaska dalje. Anadolija

E. Ć.

10.12.2022

Argentina je preživjela dramu protiv Nizozemske, te se nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva (3:2). San Lionela Mesija (Messi) o osvajanju Mundijala još uvijek živi.

Upravo je kapiten "Gaučosa" bio jedan od najboljih igrača svog tima. Prvo je asistirao Nahuelu Molini, a onda je i sam pogodio s bijele tačke. Mesi je bio siguran izvođač i u penal seriji.


Bijesan na sudiju

Uprkos prolasku dalje, Mesi je bio ogorčen na sudiju Španca Antonija Mateua Lahoza, koji mu je godinama djelio pravdu na utakmicama španske La Lige.

- Smatram da FIFA ne bi trebalo da određuje ovakve sudije za završnicu Mundijala, za tako važne mečeve. Ovaj sudija nije dorastao zadatku. Ne samo zbog deset minuta nadoknade, nego i zbog gomile drugih, glupih odluka - bio je ljut Mesi.

Kapiten Argentine je reagirao i na izjavu nizozemskog selektora Luja van Gala (Louis van Gaal), koji je rekao da je njegova ekipa igrala dobar fudbal.

- Van Gal priča kako su igrali dobar fudbal, a sve što su radili je da su stavili dvojicu visokih igrača ispred našeg gola i gađali ih dugim loptama - poručio je Mesi.


O duelu s Hrvatskom

Nije krio sreću zbog pobjede i prolaska u polufinale, gdje će se sresti sa Hrvatskom.

- Mnogo radosti i olakšanje je ono što osjećam. Nije trebalo da dođe do penala. Teško smo podnijeli sve što se desilo, ali to je četvrtfinale Mundijala. Najvažnije i najljepše od svega je što smo prošli dalje. Nismo igrali na produžetke, međutim, uspjeli smo da izdržimo pritisak. Prošli smo u polufinale zato što Argentina uvijek igra da pobijedi, da diktira ritam, uvijek istom snagom. Želimo da se mi pitamo na terenu - istakao je Mesi i najavio duel s "Vatrenim".

- Čeka nas jako teška utakmica sa Hrvatskom. To je polufinale i samim tim će biti teško. Zaista uživamo u ovom Mundijalu, u utakmicama, radosti sa našim navijačima. Sretan sam, mnogo sam sretan - poručio je Mesi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.