EKSKLUZIVNO

Miralem Pjanić s Maldiva za "Avaz": Ispunio sam skoro sve snove, ostaje mi samo još jedan

Prezadovoljan sam u Emiratima, lijepo mi je u Dubaiju. Svi smo sretni, tako da je moja odluka bila fantastična, rekao je naš as

Pjanić: Igrao u najboljim klubovima svijeta. Facebook

Piše: G. Šumar

30.12.2022

Naš fudbalski reprezentativac iz emiratske Šardže Miralem Pjanić (32) u ekskluzivnom novogodišnjem intervjuu za "Dnevni avaz" analizirao je godinu na isteku, ali se osvrnuo i na želje u narednoj godini.


Sretan sam


- Polako prolazi 2022. godina, u kojoj je bilo dobrih, ali i nekih nesretnih trenutaka, rekao je Pjanić i dodao:

- Sve u svemu, zadovoljan sam godinom na isteku.

Gdje ćete dočekati Novu godinu?

- Trenutno sam na Maldivima, ali ću za doček Nove godine biti u Dubaiju.

Koje su Vaše želje u 2023. godini?

- Želim zdravlja, kao i uvijek.

Koja je Vaša novogodišnja poruka Bosancima i Hercegovcima?

- Poželio bih im da im 2023. godina bude sretna, s puno lijepih trenutaka i neka im se ispune sve želje i snovi, ako Bog da!

Kako, iz ove perspektive, gledate na Vašu odluku da se preselite u Ujedinjene Arapske Emirate, s obzirom na to da ste u Barceloni, neposredno prije prelaska u Šardžu, dokazali da ste još fudbaler vrhunskog nivoa?

- Prezadovoljan sam u Emiratima, lijepo mi je u Dubaiju. I porodici, također. Svi smo sretni, tako da je ta moja odluka bila fantastična.

To što sam se odlučio da odem u Šardžu ne znači da nisam imao ponuda iz Evrope. Zvalo me dosta evropskih klubova, imao sam kontakte i s vrhunskim ekipama, ali nisam htio prihvatiti njihove ponude pod svaku cijenu. Samo zbog korona krize nisam htio da prihvatim bilo kakvu ponudu, zato što su klubovi možda imali problema. Cijenim sebe, mogao sam i dalje igrati u top klubovima, ali nisam htio da prihvatim bilo šta. Zbog toga sam se odlučio doći u Emirate.

Naravno, ponuda Šardže je bila fantastična. S druge strane, gledao sam i na to da imam puno više vremena za porodicu, za koju možda posljednjih godina nisam imao previše vremena zbog putovanja i utakmica svugdje po svijetu.

Igrao sam u najboljim klubovima svijeta (Lion, Juventus, Barcelona...), u skoro svakoj najboljoj ligi svijeta. Ispunio sam skoro sve snove, ostaje mi samo da prvi put odem s Bosnom na Evropsko prvenstvo.


Edin i Miralem Pjanić. Facebook

Liga nacija

Naš državni tim u narednoj godini očekuju kvalifikacije za Euro 2024., gdje nas čekaju Island, Slovačka, Portugal, Luksemburg i Lihtenštajn, a na završni turnir idu dvije prvoplasirane selekcije.

- Nadam se da ćemo se prvi put kvalificirati na Evropsko prvenstvo. Za to se mora poklopiti puno stvari. Ali naša ekipa je pokazala dobre stvari u posljednjoj Ligi nacija - zaključio je Pjanić.

Život u Dubaiju

Jeste li se navikli na život u UAE?

- Emirati su fantastični – sigurno i lijepo mjesto za život. Sve je dobro. Možda i nakon završetka igračke karijere ostanem živjeti u Dubaiju. Sigurno ću tamo imati kuću, pa da mogu doći kad god poželim - rekao je Pjanić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.