TRENING CENTAR BUTMIR

Počele pripreme Sarajeva: Ilija Martinović nije bio na prozivci

Nakon završetka prvog dijela sezone klub su napustili Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov, Nardin Mulahusejnović i Rašid Abubakar

Ahmetović i Đokanović. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

9.1.2023

Novi-stari šef stručnog štaba FK Sarajevo Mirza Varešanović danas je u klupskom trening kampu na Butmiru obavio prozivka igrača, s kojom su i zvanično počele pripreme bordo tima za nastavak takmičarske sezone 2022/23.


Igrački kadar

Na prozivci je predstavljen plan aktivnosti za narednu polusezonu, a treneru Varešanoviću odazvali su se sljedeći igrači: Muhamed Šahinović, Belmin Dizdarević, Arman Šutković, Musa Muhammed, Avdija Vršajević, Muharem Trako, Marin Aničić, Enedin Mulalić, Hamza Čataković, Andrej Đokanović, Mersudin Ahmetović, Dal Varešanović, Tarik Ramić, Haris Ališah, Nemanja Tomašević, Adnan Džafić, Đani Salčin, Kenan Dervišagić, Frane Čirjak, Daniel Avramovski, Ivan Ikić, Irfan Ramić, Muhamed Buljubašić, Mirza Mustafić i Asmir Suljić.

Ilija Martinović je opravdano izostao sa prozivke, ali će se od utorka priključiti treninzima. Ekipi su priključeni i juniori: Nidal Čelik, Nermin Bijelonja, Talha Tabaković, Kenan Lamadžema, Seid Pramenković, Muamer Hamzić, Harun Pločo i Bakir Nurković.

Nakon završetka prvog dijela sezone klub su napustili Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov, Nardin Mulahusejnović i Rašid Abubakar (Rashid).

Stručni štab je kompletiran, te konačnu postavu, na čelu sa šefom stručnog štaba – Mirzom Varešanovićem, čine: Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.


Pripreme u Antaliji

Bordo tim će 10 dana trenirati u Sarajevu, a prvi dio priprema (od 18. do 28. januara) obaviti će u Međugorju, gdje je planirano odigravanje dvije prijateljske nutakmice (protivnici još nisu poznati).

Glavni dio priprema, od 30. januara do 13. februara, izabranici Mirze Varešanovića obavit će u Antaliji. Za sada je planirano da se odigraju tri prijateljske utakmice i to 4., 8. i 12. februara. Protivnik u posljednjoj prijateljskoj utakmici u Antaliji bit će ekipa Šakhtara iz Donjecka, dok će preostala dva protivnika biti poznata naknadno.

FK Sarajevo će prvu utakmicu u drugom dijelu sezone Premijer lige BiH odigrati 25. ili 26. februara na domaćem terenu protiv Zrinjskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.