"URNEBESAN LIK"

Bivši saigrač o Ibrahimoviću: Nisam vidio čovjeka koji toliko voli sebe

Iskreno, bio je presmiješan, rekao je engleski reprezentativac

Ibrahimović: Dio javnosti ga voli, ali naravno, postoje i oni kojima nije drag. TWITTER

B. Ligata

12.1.2023

Jedan od najpoznatijih fudbalera na svijetu Zlatan Ibrahimović često je medijski eksponiran, što zbog svojih postignuća ili kontroverznih objava.

Iza njega je bogata fudbalska karijera, igrao je za brojne evropske klubove, oduševljavao sve ljubitelje fudbala svojim majstorijama na terenu.

Dio javnosti ga voli, ali naravno, postoje i oni kojima Zlatan nije drag. Ibrahimović je dio karijere proveo u Mančester junajtedu gdje je najveći utisak ostavio na engleskog reprezentativca Luka Šoa (Luke Shaw) koji ne vjeruje koliko je švedski reprezentativac egocentričan.

- Van terena je bio urnebesan lik – govorio je Šo o Zlatanovim nevjerovatnim scenama i dodaje:

- Iskreno, bio je presmiješan. U životu nisam vidio čovjeka koji sam sebe toliko voli i obožava. Uvijek je bio tu kada je trebalo i svi smo ga voljeli.


Ibrahimović je u Junajtedu bio od 2016. do 2018. godine, a u 53 utakmice je zabio 29 golova. U tom periodu se teško povrijedio tako da bi vjerovatno njegov učinak bio bolji.

Zlatan je govorio da je Mančester veliki klub, ali u autobiografiji “Adrenalin“ napisao je suprotno.

- Svi misle da je Junajted vrhunski klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu. I meni je tako izgledalo dok nisam došao. Zatekao sam klub koji nema pobjednički mentalitet – napisao je Ibrahimović.

Ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu za Milan, ali u klubu na njega još uvijek računaju. Prošle sezone je s Milanom osvojio titulu prvaka Italije, zatim potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Ibrahimović je van terena od 22. maja prošle godine zbog problema sa koljenom. Ranije su italijanski mediji pisali kako se Ibrahimovićev povratak očekuje protiv Totenhema u osmini finala Lige prvaka. 

Taj duel je na rasporedu 14. februara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.