PRIPREME

Reprezentacija BiH nije igrala meč protiv Rusije, zato Borac hoće protiv ruskog kluba

Tako će Banjalučani odmjeriti snage s tamošnjim velikanom

Meč između Borca i Dinama Moskve zakazan za 29. januar. Screenshot

N. R.

12.1.2023

Burne reakcije javnosti, politike, bivših i sadašnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, javnosti u inostranstvu, izazvala je vijest da će fudbalska reprezantacija Bosne i Hercegovine odigrati prijateljski meč protiv selekcije Rusije. 

Međutim, do pomenutog susreta između dvije selekcije nikada nije došlo. Kako zbog velikog pritiska javnosti, tako i zbog reakcije, utjecajnih reprezentativca poput Edina Džeke, Miralema Pjanića i mnogi drugih koji su bili protiv puta u Rusiju i jasno kazali da im ne pada napamet da igraju takav meč u vrijeme dok traje ruska agresija na Ukrajinu.

Reprezentacija nije, ali jedan bosanskohercegovački klub će odigrati prijateljski susret sa ruskim. Tako će banjalučki Borac odmjeriti snage s tamošnjim velikanom, Dinamo Moskvom.

Informacija je potvrđena na internetskoj stranici ruskoga kluba, a meč će biti odigran 29. januara ove godine u Beleku, gdje će timovi boraviti na pripremama za nastavak sezone.

Podsjećamo, Banjalučani će sa pripremama krenuti tek u subotu jer je prvobitni start otkazan zbog teške finansijske situacije u klubu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.