EMIREJTS

Arsenal objavio video: Zastava Bosne i Hercegovine krasi njegov stadion

Novi izgled Emirejtsa podrazumijeva osam novih umjetničkih djela koji čine eksterijer jednog od najboljih svjetskih stadiona

Zastava posvećena navijačima iz BiH. Twitter

E. Ć.

12.1.2023

Arsenal je objavio redizajniran izgled svog doma, stadiona Emirejts. Ono što je navijačima iz Bosne i Hercegovine zapalo za oko je i zastava naše zemlje na mjestu gdje su smještena udruženja navijača.

Zastava je posvećena pristalicama "Topnika" iz Bosne i Hercegovine. Inače, novi izgled Emirejtsa podrazumijeva osam novih umjetničkih djela koji čine eksterijer jednog od najboljih svjetskih stadiona. Kako su naveli iz Arsenala, cilj je bio redizajnirati stadion u kulturnu znamenitost.

Proces redizajna je započeo u aprilu prošle godine, a radovi su krenuli nakon što je krenula pauza zbog Svjetskog prvenstva. Za nešto više od mjesec dana redizajniranje je završeno i Emirejts je zablistao u novom ruhu.

- Iako svako umjetničko djelo ima drugačiju temu, ujedinjeni su u slavljenju naše bogate historije, vrijednosti naše zajednice i neumoljive težnje za napretkom. Projekat je bio moguć zahvaljujući doprinosu više od 100 navijača, legendi kluba i njihovih porodica te određenog broja ljudi iz kluba - naveli su iz Arsenala.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.