NOGOMET

VIDEO KOJI ZAUSTAVLJA DAH Slovenac s kamerom na kacigi u Planici "poletio" 237,5 metara!

Jedinstveni pogled iz skakačke perspektive

Autor:(A. Vr.)

19.3.2015

U četvrtak su na Planici održane kvalifikacije za takmičenje Svjetskog kupa u skijaškim letovima. U suncem okupanoj dolini podno planine Ponca najbolji skakači i letači svijeta okušali su sreću na obnovljenoj "Letalnici bratov Gorišek".

Kvalifikacije su zbog tehničkih poteškoća kasnile gotovo 4 sata te letovi nisu bili izvedeni u idealnim jutarnjim uslovima, već je nadmetanje počelo u 14:00 sati.

Novi svjetski rekord, nažalost, nismo vidjeli, ali zato letova preko 200 metara nije nedostajalo. Najdalje je prizemljio domaći favorit Peter Prevc koji je ostvario daljinu od 238,5 metera te tako najavio zanimljivu završnicu Svjetskog kupa, prenose sportske.jutarnji.hr.

Slovenski skakač dva takmičenja prije kraja za Severinom Freundom zaostaje 94 boda, ali će s ovakvom formom i eventualno slabijim nastupima Nijemca, koji se na Planici još ne snalazi najbolje, imati šanse da preotme titulu pred domaćim navijačima.

Ali, let dana nije pripao Prevcu već njegovom kolegi Juriju Tepešu koji je na prvom treningu s kamerom na kacigi poletio dalekih 237,5 metara čime je srušio rekord u najdaljem letu s kamerom te priuštio ljubiteljima ovog prekrasnog sporta jedinstveni pogled iz skakačke perspektive.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.