NOGOMET

PREPAO SAKUPLJAČA LOPTI Novak Đoković nikad nije ovako urlao!

Izvinio se dječaku i njegovim roditeljima nakon meča

Autor:A. Vr.

6.4.2015

Najbolji teniser svijeta, Srbin Novak Đoković, izvinio se skupljaču loptica zbog incidenta tokom meča sa Andyjem Murrayjem u finalu turnira u Miamiju.

Đoković je odbranio titulu u Miamiju, pošto je pobijedio Škota u tri seta. Prvi reket svijeta je poslije gubitka drugog seta bio nervozan, a onda je dok je išao prema stolici zgrabio peškir od dječaka koji skuplja loptice i vikao prema svom boksu.

Ovaj krik je uplašio dječaka, a Novak je potom dobio opomenu od sudije zbog čega je ušao u raspravu sa arbitrom. Đoković se poslije meča izvinio zbog svog ponašanja.

"Hoću da kažem da dječak nema veze sa tim, našao se samo ispred mene dok sam vikao prema svom boksu. Bio sam frustriran poslije gubitka seta, želim da mu se izvinim, nije mi bila namjera ni da ga uplašim, niti povrijedim na bilo koji način", rekao je Đoković i nastavio:

"Nadam se da će mi oprostiti, nisam mislio ništa loše. I sam sam postao roditelj i jasno da su mi djeca u ovom trenutku nešto do čega mi je najviše stalo. Dugujem izvinjenje njegovim roditeljima, ne bih volio da se to desi mom djetetu. Dozvolio sam da izađu loše emocije, nije trebalo tako da reagujem", rekao je Đoković.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.