NOGOMET

Najdraži trofej: Novak Đoković sa sinom u naručju i na masaži

Najbolji teniser svijeta nakon finala

(Mi. K.)

6.4.2015

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković je poslije osvojene treće titule u 2015. godini istakao da nije mogao da poželi bolji početak sezone i dodao da su uslovi za igru u finalu Mastersa u Miamiju bili "brutalni" zbog velike vrućine.

- Uslovi za igru su bili brutalni. Bilo je veoma toplo. Spremao sam se za borbu, ali jedna stvar spremati se, a druga je preživjeti sve to na terenu u ovakvim uslovima. Nadam se da će se sezona nastaviti u ovom konitinuitetu, nisam bolji početak sezone mogao da zatražim od sebe i ovo može da mi služi kao podstrek za ostatak sezone - rekao je Đoković novinarima nakon pobjede nad Murrrjem, piše "Blic".

Đoković je u finalu turnira u Miamiju pobijedio Murreja sa 7:6(3), 4:6, 6:0 i tako došao do svoje treće titule u sezoni, pete u Miamiju, a 51. u karijeri.

- Pokušavam da uživam u trenutku i da na nabolji način iskoristim ovaj period moje karijere, kada igram vjerovatno najbolji tenis u karijeri, s dosta samopuzdanja, fizički spreman, to želim da iskoristim... Svjestan sam da ovo neće trajati zauvjek, da će doći do smjene generacija. Pokušaću da ostanem u vrhu i da se borim za najveće trofeje dokle mogu - kazao je on.

Najbolji igrač svijeta je rekao da ga je Murrey dosta namučio, ali da je i pored toga srećan zbog trijumfa.

- On me je tjerao da se namučim za svaki poen. Borba je bila sjajna, možda ne baš kvalitetna, ali je bilo naporno igrati. Nismo servirali na visokom nivou i nije bilo lako osvojenih poena i to je još jedan od razloga zašto je ovaj meč bio veoma težak - rekao je Đoković.

nole-1

On je osvajanjem Mastersa u Miamiju ušao u istoriju tenisa, pošto je postao prvi igrač, koji je triput u karijeri uspio da u istoj sezoni osvoji turnire u Indian Wellsu i na Floridi.

A taj uspjeh proslavio je - sa sinom Stefanom.

- Ovaj mali drugar je moj najdraži trofej! Nema boljeg završetka dana nego kada ga provodim s mojom porodicom - napisao je Đoković na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.