NOGOMET

SKANDAL TRESE SRBIJU Ponajbolji reprezentativac Srbije pozitivan na kokain: Prijeti mu kraj karijere!

Čeka ga kazna

Autor:(A. Vr.)

15.5.2015

Srbijanski vaterpolo reprezentativac Nikola Rađen pao je na doping testu nakon jedne utakmice Olympiacosa za koji trenutno nastupa i prijeti mu četverogodišnji izgon iz vaterpola.

Rađen je, po neslužbenim informacijama, bio pozitivan na kokain. Prema nedavno usvojenim novim pravilima, prijeti mu četverogodišnja suspenzija, a kazna se ne odnosi samo na igranje vaterpola, nego i na bilo kakve druge sportske aktivnosti, javljaju srbijanski mediji.

Srbijanski vaterpolist je putem svog Twitter profila potvrdio da je optužen za doping, ali je najavio kako neće davati izjave do okončanja postupka.

"Tačno je da je FINA poslala u VSS preliminarne rezultate doping testa koji sam radio u Madridu. Do okončanja postupka neću davati izjave", napisao je Rađen na Twiteru.

Ukoliko suspenzija bude potvrđena, srbijanska reprezentacija bit će znatno oslabljena na predstojećem Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju, ali i na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Janeiru.

Rađen, koji je u braku sa srpskom pjevačicom Anom Kokić, godinama je jedna od uzdanica jake srbijanske reprezentacije, s kojom je osvojio svjetsko zlato 2009. godine te evropsko 2012. godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.