NOGOMET

SRAMOTNI ISPAD U MONTREALU Kyrgios Wawrinki: Kokkinakis ti je poš**io djevojku!

Australac izjavom šokirao teniski svijet

(D. K.)

13.8.2015

Stanislas Wawrinka (30) predao je meč drugog kola ATP turnira u Montrealu Australcu Nicku Kyrgiosu u trećem setu pri gubitku 4:0 zbog povrede leđa. No, Krygios se pobrinuo izbaciti švicarskog tenisača iz ravnoteže i na psihološkoj bazi. Naime, nakon servis-winnera početkom drugog seta približavao se mreži i šokirao Stana i gledaoce preko televizijskih ekrana rekavši: "Kokkinakis (Thanasi Kokkinakis, 19, australski teniser, op.a.) ti je poše**o djevojku. Žao mi je što ti to moram reći, prijatelju".

Stan je već neko vrijeme navodno u vezi s mladom hrvatskom teniserkom Donnom Vekić (19) nakon ljubavnog kraha sa suprugom Ilham Vuilloud, švicarskom voditeljicom i bivšom manekenkom.

vekic

Donna Vekić: U vezi sa Wawrinkom

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja Australian Opena i Roland Garrosa nije ostao dužan Kyrgiosu.

- Pokušao me je izbjeći nakon meča, ali sam ga uhvatio u svlačionici. Detalji razgovora ostat će tajna. Nije ovo prvi put da Kyrgios ima problem s ponašanjem i pričom na terenu. Nadam se da će ATP ovaj put poduzeti ozbiljne mjere protiv njega. On je mlad, ali njegovo ponašanje nema opravdanje - rekao je Wawrinka pa nastavio obračun na Twitteru.

"Tako je razočaravajuće da sportista i kolega bude tako nepristojan na način na koji nisam mogao ni zamisliti. Ono što mi je on rekao, ja to ne bih ni najvećem neprijatelju. Biti tako nizak nije samo neprihvatljivo, nego se i kosi s mojim uvjerenjima", napisao je Stan i dodao:

"Nema potrebe za ovakav tip ponašanja na terenu ili izvan njega i nadam se da nadležna tijela ovog sporta neće ovo podržati i da će stati u zaštitu integriteta ovog sporta koji smo tako teško izgrađivali".

Nakon meča Kyrgios je za FOX Sports svoju izjavu objasnio riječima: "Bilo je to u žaru borbe. Ne znam, samo sam to izrekao".

Nije mu to prvi put da privlači pažnju kontroverznim izjavama. Na Wimbledonu je sudiju nazvao prljavom gnjidom. Potom je reketom udario od travu tako jako da se odbio u publiku, odbijao je vraćati servise...

Australska plivačka legenda Dawn Fraser (77) jednom je prilikom poručila da bi se "trebao vratiti odakle su mu roditelji došli" aludirajući na njegove grčke korijene, no poslije se izvinila zbog te izjave, prenio je 24sata.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.