NOGOMET

KREMLJ: Optužbe protiv sportista su neutemeljene

Povodom optužbi koje je uputila Svjetska antidoping agencija

Srna

10.11.2015

Najnovije optužbe protiv ruskih sportista zbog navodne masovne upotrebe doping sredstava su neosnovane i do sada nisu potkrijepljene dokazima, sopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom optužbi koje je uputila Svjetska antidoping agencija /VADA/.

"Kada nekog optužujete, morate imati neki dokaz za to. Dok god nema dokaza, teško je reagovati na bilo kakve optužbe, koje u tom slučaju izgledaju prilično neosnovane", rekao je Peskov.

Nezavisna komisija Svjetske antidoping agencije (VADA) objavila je juče rezultate istrage o Atletskom savezu Rusije, moskovskoj antidoping laboratoriji, ruskoj antidoping agenciji i Ministarstvu sporta, prenosi TASS. 

Komisija je uputila brojne optužbe protiv zvaničnika i sportista i zatražila diskvalifikaciju Atletskog saveza Rusije, zbog čega bi ruski sportisti mogli biti uskraćeni za učešće na Olimpijadi u Rio de Žaneiru sljedećeg avgusta.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izjavio je za informativni televizijski kanal "Rusija 24" da se polovina spornih stavki u vezi sa moskovskom antidoping laboratorijom može ispraviti, dok su za drugu polovinu nedostajali dokazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.