Britanski novinar nastavlja napadati Đokovića

Nakon verbalnog sukoba

Redakcija

Novinar britanskog "Mirorra" Neal McClean, koji je prije dva dana ušao u verbalni sukob sa Novakom Ðokovićem, napisao je kolumnu u kojoj je optužio srpskog tenisera da je svjesno ušao u raspravu.

- Zamislite Lionela Messija ili Cristiana Ronalda da šutnu loptu u publiku, a onda da iznervirano tvrde na konferenciji za medije da ne bi trebalo da budu pitani o svom ponašanju. Nešto ekvivalentno tome uradio je Novak Ðoković u nedjelju - napisao je McClean i konstatovao kako se Novak lažno uvrijedio kada ga je upitao o njegovim postupcima koji lagano mogu da dovedu do trenutne suspenzije.

Ocijenio je da je u redu da sportista pokaže frustraciju u žaru borbe, jer je izgubio set nakon što je spasio šest set lopti, ali da se obično pokaju poslije meča.

Prema njegovoj ocjeni Ðoković je u London stigao spreman na sukob, što je pokazao na prvoj konferenciji za medije, kada je novinaru "Suna" na pitanje da li će se vratiti u prepoznatljivu formu fizički i psihički, oštro odgovorio:

- Otkud vam to? Ja sam sebi normalan svakoga dana - rekao je tada Đoković.

- Kada je na vrhuncu forme mislim da je Ðoković i dalje najbolji na svijetu, ali njegov pad od kompletiranja grand slama i njegovo ponašanje su dio ove priče. Ako ne želi da ga pitamo o izbacivanju loptica u publiku, onda to ne bi trebalo da radi - zaključio je McClean svoju klomnu.

 

NA VRH

Podijeli članak na