NOGOMET

Petru Kvitovu ni nož ne može zaustaviti: Sve ću učiniti kako bi se vratila tenisu

Češka teniserka napadnuta u svom stanu

(M. M.)

23.12.2016

Češka teniserka Petra Kvitova je u utorak napadnuta u svom stanu, a napadač joj je nožem povrijedio sve prste na lijevoj, ruci s kojom igra. 

Kvitova je izjavila u petak na konferenciji za medije u Pragu izjavila da će učiniti sve kako bi se vratila tenisu.

- Nemam izbora nego se okrenuti budućnosti, a ne prošlosti, i vidjeti kako će se situacija razvijati. Nije mi važno koliko će trajati oporavak, hoće li to biti tri mjeseca, šest mjeseci, godina ili čak i duže. Svakako se želim vratiti jednog dana i napravit ću sve što je u mojoj moći da se to dogodi - izjavila te dodala kako je u četvrtak tijekom liječničkog pregleda uspjela micati prstima, što je nazvala "najljepšim božićnim poklonom".

Bilo je to prvo javno obraćanje dvostruke wimbledonske pobjednice nakon napada u kojem su joj nanesene povrede koje će je izvan tenisa držati najmanje šest mjeseci. Kvitovoj su operativnim zahvatom morali povezati presječene tetive u lijevoj ruci.

Češka policija još uvijek traga za napadačem koji se lažno predstavio kao inspektor instalacija za grijanje i tako ušao u stan. Prema policijskim navodima Kvitova je ispala slučajnom žrtvom, odnosno napad na nju nije bio posebno planiran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.