NOGOMET

Da uhvatim Kolašinca u krevetu s mojom ženom, ušuškao bih ga i pitao mogu li mu još kako pomoći!

Avaz.ba

7.8.2017

Sead Kolašinac, reprezentativac BiH i dijete gastarbajtera iz Crne Gore i Hercegovine rođeno u Njemačkoj, odmah po dolasku u Arsenal osigurao je kultni status među navijačima.

Zaintrigirao ih je i prije dolaska iz Schalkea, jer "najopasnijeg stopera Bundeslige", koji je proglašen najboljim lijevim bekom i uvršten u idealnu ekipu prošle sezone, željeli su Liverpool, Milan, Chelsea i Manchester City, ali reprezentativac BiH koji se "proslavio" na proteklom SP autogolom protiv Argentine, odabrao je Arsenal.

S obzirom na to da je došao slobodan, odnosno njegovo dovođenje ne zahtijeva odštetu i uz to je lijevi bočni, pozicija na kojoj su kvalitetni igrači uvijek na posebnoj cijeni, Kolašinca su navedeni slavni klubovi obasuli raskošnim ponudama plate. Milan mu je tako jamčio čak osam miliona eura godišnje, ali ipak je prihvatio Wengerovu ponudu. Kolašinac je postao prvo pojačanje Arsenala otkako je kontroverzni trener potpisao novi ugovor i bio primoran obećati da na ljeto kreće u ozbiljni napad na engleski naslov, jer svima u Arsenalu u oko njega dojadilo je četvrto ili ove godine peto mjesto.

Navijači Arsenala, osim loših plasmana njihovog kluba, siti su i svilenih umjetnika, te po "desetak" playmakera u momčadi, koja za to vrijeme nema poštenog fajtera. Zato su se oduševili Kolašincem i prije početka sezone. Zbog borbenost, neustrašivosti i snage, prozvali su ga Tenk.

I onda je došao Kolašinčev debi iz snova. Superkup protiv Chelseaja na Wembleyu. Londonski rival vodio je 1:0 sve do 82. minute, kada Xhaka ubacuje iz slobodnjaka, a pred Courtoisovim golom najviše skače robusni Sejo gastarbajter i zabija za izjednačenje.

Arsenal je nakon toga na penale uzeo Community Shield, a legenda o "Bosanskoj zvijeri", "Tenku" i "Planini" je rođena. ArsenalFan TV, navijačka "televizija" Topnika, čije su zvijezde smiješni i pomalo redikulozni obožavatelji ovog kluba, već ga je proglasila velikanom. Njeni najistaknutiji protagonisti, koji žučno i zaneseno komentiraju svaku utakmicu Arsenala, zadivljeni su Kolašincem.

Govore da je on upravo ono što je nedostajalo momčadi svih ovih godina, a jedan od njih ovako je izrazio divljenje Kolašincu: "Da dođem doma i uhvatim ga u krevetu s mojom ženom, ušuškao bih ga i pitao mogu li mu još kako pomoći!"


Seo hit među navijačima Topnika (7.8.2017) by watch-it-now
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.