NOGOMET

Skandal trenera Tuzlaka: Šta je Jagodić radio u kladionici?

Jagodić izlazi iz kladionice

Piše: E. MUHAREMAGIĆ

29.8.2017

Otkako je stigao u Tuzlu i Slobodu za trenera, Vlado Jagodić se za nepunu godinu skoro na svim pozicijama “proslavio“. Vrlo brzo je po dolasku uspostavio ritam i režim svoga rada, pogotovo kod ljudi u Upravnom odboru. 

Jagodić ih je elegantno smekšao i uvjerio da je upravo on pravi trener za Slobodu, koja će s njim napraviti neviđene rezultate, a javno je isticao kako će ekipa skoro sigurno osvojiti i šampionsku titulu.

Urote i spletke 

Izjavljivao je, a to i danas čini, ono što publika želi čuti, medio je Jagodić na sve strane, svjestan da je u Tuzli toplo i krajnje korektno dočekan. Kao nagradu, od Upravnog odbora je dobio trogodišnji ugovor, čime se debelo zaštitio i osigurao. A, šta je s rezultatima, to niko ne spominje.

U svom dosadašnjem mandatu Jagodić je zabilježio negativan bilans, a za svaki Slobodin poraz uglavnom je optuživao drugu stranu. Za njega uvijek neko smišlja urote i spletke, krivac je uvijek neko drugi, svoje odgovornosti skoro da i nema, a često napada i novinare. Uglavnom, plele su se mreže teorije zavjere, kao da je Jagodić toliko bitna ličnost na mapi BiH.

Posebna priča je i dovođenje igrača na Tušanj, jer je Jagodić, nakon što je napravio hajku na navodne menadžere koji ruše klub i uništavaju mlade fudbalere, upravo preuzeo ulogu agenata. Uglavnom je odobravao dolaske igrača za koje je samo on čuo, stizali su njegovi puleni bez proba i preporuka... I Sloboda se srozala skoro do dna. No, nedavno je trener Slobode, samoproglašeni etičar i moralist, zapravo razotkrio svoje pravo lice.

Uzor i pedagog

Jagodić je primijećen u jednoj tuzlanskoj kladionici u naselju Stupine, nedaleko od hotela u kojem živi. Tamo je stigao svojim vozilom, novom Škodom Fabijom, u trenirci kluba koji vodi.  


Šta je Jagodić radio u objektu namijenjenom za klađenje, ne zna se, ali sasvim je sigurno da jednom sportskom radniku nije mjesto tu. Pravila koja važe za trenere u Premijer ligi oštro zabranjuju posjete objektima koji su namijenjeni klađenju. Jagodić će, tako, taj čin, vjerovatno, nekome morati objasniti ili će, po svom starom dobrom običaju, opet uperiti prstom u nekog drugog.  

Kakvu je poruku poslao ovim činom i hoće li biti podvrgnut bilo kakvim sankcijama? Zna se da sportski radnici, odnosno treneri, trebaju biti uzori i pedagozi, ali u slučaju Vlade Jagodića, to, očito, nije tako.

Igre na sreću postale su mu navika  

Pada li konačno maska oko Jagodića iza koje se skoro godinu uspješno skrivao? Bolji poznavaoci prilika kažu da je i u ranijem periodu trener Tuzlaka imao dodira s igrama na sreću i da mu je to prešlo u naviku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.