NOGOMET

Sramota njemačkih navijača u Pragu: Skandirali zloglasne nacističke pokliče, cijelu utakmicu vrijeđali vlastitog igrača, ometali himne...

Avaz.ba

2.9.2017

Njemačka je sinoć pobijedila Češku u Pragu 2:1 u kvalifikacijama za SP, ali u prvi plan su stigli navijačii zbog sramotnih performansa na stadionu.

Njemački navijači nisu se libili izvikivati zloglasno 'Sieg, Heil' - poklič namijenjen Adolfu Hitleru, nacističkom vođi iz Drugog svjetsko rata čija je ideologija odvela u smrt milijune ljude. 

Također, iz nekog razloga, obrušili su se na Tima Wernera, napadača njemačke reprezentacije kojeg su ružnim povicima vrijeđali gotovo cijelu utakmicu, a na početku su ometali intoniranje nacionalnih himni.

Sramotno ponašanje komentirao je njemački defanzivac Mats Hummels.

- Ovo je katastrofa. Ovakva podrška s tribina nam ne treba. Ovo nisu navijači, to su huligani koji nemaju veze s nogometom. Cijelo su vrijeme vrijeđali Wernera i skandirali su nacističke poruke. Kako sam rekao, to nisu naši navijači, od njih se distanciramo i ne želimo se dovoditi u vezu s ovim. To je razlog zašto se na kraju susreta nismo uputili do tribine da se zahvalimo navijačima - izjavio je razočarani Hummels.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.