NOGOMET

Engleski reprezentativac pod istragom FIFA-e zbog neprimjerene geste

Avaz.ba

8.9.2017

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv veznjaka engleske reprezentacije Delea Alija (Dele Alli) nakon što je pokazao neprimjerenu gestu na kvalifikacijskoj utakmici protiv Slovačke (2-1) u ponedjeljak.

FIFA-in disciplinski odbor će istražiti cijeli slučaj. 

- Možemo potvrditi da je otvoren disciplinski postupak - izjavio je glasnogovornik FIFA-e. 

Igrač Tottenhama snimljen je kako u 77. minuti susreta na Wembleyu pokazuje srednji prst francuskom sudiji Klemenu Turpinu (Clement Turpin) nakon što ovaj nije dosudio prekršaj kojeg je na Aliju napravio slovački reprezentativac Martin Škrtel, piše slobodnadalmacija.hr.

Engleski selektor Geret Sautgejt (Gareth Southgate) je izjavio da mu je 21-godišnji fudbaler kazao da je gestu namijenio svom bivšem saigraču u Totenhemu (Tottenham) Kajlu Vokeru (Kyle Walker) koji je ovo ljeto prešao u Mančester siti (Manchester City). 

- Kajl i Dele su se zafrkavali i Dele mu je pokazao srednji prst. Ne znam u kojem dijelu terena se to dogodilo. Njih dvojica imaju čudan način komunikacije, ali to su mi rekli - rekao je Sautgejt.

Ali, čiju je igru protiv Slovačke pohvalio selektor, objasnio je na Twitteru šta je napravio. 

- Samo da razjasnim, gesta koju sam pokazao sinoć je šala između mene i dobrog prijatelja Kajla Vokera! Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio - napisao je Alli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.