NOGOMET

Nejmar: Uzeo si mi penal?! OK, sada te više ne pratim na Instagramu

Avaz.ba

18.9.2017

Kada zakaže najubojitiji trojac na svijetu Nejmar (Neymar) - Kavani (Cavani) - Mbape (Mbappé), onda PSG spašavaju - suparnici! 

Parižani su u derbiju kod kuće pobijedili Lion (Lyon) s 2-0, a oba su gola bili autogolovi.

Kao da je ta nemoć frustrirala pariške zvijezde što je bacilo u veliku nervozu najboljeg brazilskog igrača Nejmara. Osim golova, dvije su situacije obilježile utakmicu. Nejmar je htio izvesti penal u 80. minuti, ali je Kavani (određen za prvog izvođača) zgrabio loptu i promašio ga. Brazilac se naljutio na Urugvajca, a kakav bi to 'cirkus' bio da se u njega ne upetlja i Dani Alveš (Alves). 

Kada je Kavani htio pucati slobodnjak, stigao je Alveš i uzeo mu loptu iz ruku te ju dao Nejmaru koji je pucao. 

Poslije utakmice Dani Alveš se opravdavao kako je zapravo on htio pucati, ali je Nejmar bio lukaviji i spretniji pa mu uzeo loptu, pišu 24sata.hr.

Sve to znači da u redovima francuskog viceprvaka postoje određene tenzije. 

Previše je tu zvijezda, egoizma i arogancije po čemu je baš Nejmar i poznat. Koliki god fudbalski majstor bio, toliko je i njegovo ponašanje upitno.

Prije nekoliko dana svađao se na terenu s juniorom Seltika (Celtic) i nije ga htio pozdraviti sportski poslije utakmice, a nakon što mu je Kavani 'oteo' penal, Nejmar ga je prestao pratiti na Instagramu. Poput razmaženog djeteta...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.