NOGOMET

Ljubitelji sporta uživat će u ponudi ovog vikenda

Piše: R. Be.

20.10.2017

Vremenska prognoza za vikend pred nama kaže da ćemo moći uživati u sunčanim danima, prirodi i šetnji. Sportska prognoza također je veoma povoljna, pa će ljubitelji sporta morati balansirati između sunčanog oktobarskog dana i uživanja u sportu.  

Nogomet

Premijer liga BiH

Zrinjski - Sarajevo 19.00 sati

Kada je riječ o nogometnoj Premijer ligi BiH svakako će najzanimljivije biti u Mostaru. Pod Bijelim brijekom aktuelni šampion i lider Zrinjski dočekaće FK Sarajevo.

Domaćini su odlično otvorili sezonu, ali posljednji remi protiv Borca ne daje im mogućnost opuštanja. Tim sa Koševa se polako vraća u vrh tabele i pobjeda u Mostaru dodatno bi im popravila bodovno stanje, ali i atmosferu.

Engleska Premier liga

Najzanimljivije utakmice ovog kola Premier lige biće odigrane u nedjelju.  

Od 14.30 sati u Liverpulu će igrati ove sezone veoma loši Everton i Arsena. Domaćini su trenutno na 16. poziciji i svaku bod im je veoma bitan. S druge strane je londonski tim, koji također ne igra dobro, a Everton je klub protiv kojeg bi mogli tražiti bodove za priključak vrhu.

Nakon završetka meča u Liverpulu, od 17.00 sati, pažnja zaljubljenika u nogomet seli se u London, gdje Totenhem dočekuje Liverpul. Londonski tim je trenutno treći u domaćem prvenstvu, a bod iz Madrida sigurno im je podigao samopouzdanje. Liverpul nije baš u zavidnoj situaciji, ali nakon velikih 7:0 u Mariboru, Klopova ekipa tražiće dobar rezultat u Londonu.

Bundesliga

U Njemačkoj će najzanimljivije biti u Frankfurtu, gdje domaći tim Ajntrahta dočekuje Borusiju iz Dortmunda. Ajntraht je trenutno sedmi i "Milioneri" neće imati lagan zadatak da dođu do pobjede koja će ih ostaviti na prvom mjestu.Utakmica počinje u subotu, u 15.30 sati

La Liga

Najzanimljiviji meč bit će odigran u Valensiji, gdje Šišmiši dočekuju Sevilju. Oba tima krenula su dobro u sezonu. Valensija je druga sa -4 u odnosu na vodeću Barsu. S druge strane je Sevilja, koja je trenutno na petom mjestu, ali pobjedom u Valensiji preskočit će domaćina. Utakmica je na rasporedu sutra od 18.30 sati.  

Seria A 

Italijanski šampionat ove je godine drugačiji u odnosu na prethodne, a aktuelni lideri u subotu će igrati derbi ovog dijela prvenstva. Utakmica u Napulju počinje od 20.45 sati. Napoli je trenutno vodeći i sigurno će pokušati pobjedom protiv Intera povećati razliku na više od dva boda, koliko trenutno iznosi. S druge strane Inter je na krilima Ikardija (Icardi) slavio u gradskom derbiju protiv Milana. Sigurno je da će i sutra navečer tražiti nova tri boda.

Auto-moto sport

Ovog vikenda na rasporedu je utrka Formule 1 za veliku nagradu SAD. Kvalifikacije su u subotu od 23.00 sati. Luis Hamilton (Lewis) ponovo je favorit, ali i Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) neće tako lako odustati. Utrka će biti vožena u nedjelju od 21.00 sati.  

Ljubitelju moto sporta uživat će i u utrkama Moto GP, koja će biti vožena za Veliku nagradu Australije.

Kvalifikacije su u subotu od 6.10 sati, a utrka u nedjelju od 7.00 sati.

Tenis

Bh. ljubitelji tenisa sigurno će s velikom pažnjom posmatrati Kremlin kup, gdje naš najbolji teniser Damir Džumhur igra polufinale. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.