NOGOMET

Dibala napravio veliku glupost, ovo bi ga moglo koštati odlaska na tribine!

A. S.

23.10.2017

Italijanski mediji su se jutros raspisali o Argentincu Paolu Dibali (Dybala) koji je prilikom izlaska s terena opsovao trenera Alegrija (Allegri), zbog čega mu prijeti velika klupska kazna.

U Juventusu nema komentiranja izmjene i rasprave prilikom izlaska sa terena. Oni koji prate situaciju u klubu iz Torina, sjetit će se da je i Andrea Pirlo, koji je bio daleko veći autoritet u Juventusu od Dibale, bio kažnjen jer je poslije izmjene odmah otišao u svlačionicu.

Slično je prošao i Leonardo Bobuči (Bonucci), koji se sa Alegrijem prošle godine svađao pored aut-linije uoči meča sa Portom te ga je trener preselio na tribine, a sve to je najavilo i kraj ljubavi s klubom i napuštanje Torina za sadašnjeg kapitena Milana. 

To se neće desiti s Dibalom, ali bi on susret protiv Spala u srijedu mogao posmatrati s tribina. 

Razlog - psovka. Alegri je pri rezultatu 4:2 za Juventus u 67. minuti odlučio da zamijeni Dibalu sa Daglasom Kostom (Douglas Costa), a čini se da je Argentinac prilikom izlaska opsovao trenera. Juventus je dobio 6:2 u Udinama, poslije meča bilo je mnogo priče na račun Dibalinog gesta, tim prije što je utakmica već bila riješena. 

Italijanski mediji jutros donose "story" da je Dibala previše nervozan, da mu već nekoliko mečeva mu ne ide i da je daleko od septembarske forme. 

Uz sve to, promašio je i dva važna penala protiv Atalante i Lacija, koji su Juventus koštala tri boda. U Bergamu pobjede, a protiv Rimljana vjerovatno boda. 

Uostalom, pogledajte kako je Dibala, najvjerovatnije, opsovao: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.