NOGOMET

Nejmar: Ne želim igrati u nekom selu u Francuskoj pred desetak hiljada ljudi!

Avaz.ba

8.11.2017

Gestikulacije rukama, oštri pogledi treneru, jasno je kako Nejmar (Neymar) ne podnosi Emerija (Emery) i kako ne želi da mu iko naređuje, izjavio je insajder iz Pariza.

Francuski l'Equipe javlja kako su odnosi između trenera PSG-a, Unaija Emerija, i glavne zvijezde Parižana, Nejmara, u vrlo lošem stanju. 

Tačnije, brazilsku zvijezdu iritiraju prilično duge videoanalize koje strateg PSG-a priprema, njegove primjedbe za vrijeme treninga, zatim "slučaj penal" te se čini kako Nejmar uopće ne podnosi svog trenera. Brojni mediji u Francuskoj javljaju kako Nejmar više ne prikriva svoje nezadovoljstvo i otvoreno provocira Emerija, ignorirajući njegove instrukcije.

- Njegov govor tijela nikako nije dobar. Gestikulacije rukama, oštri pogledi prema treneru, jasno je kako Nejmar ne podnosi Emerija i kako ne želi da mu iko naređuje - izjavio je neimenovani česti posjetilac trening-kampa PSG-a.

Emeri pokušava izgladiti odnose sa svojom superzvijezdom. Često ga brani pred medijima kako mu još treba vremena za prilagodbu. L'Equipe je čak objavio kako je španski strateg skratio videoanalize kako bi udovoljio Brazilcu. Izgleda kako Nejmar stvarno upravlja tom svlačionicom.

Posljednje informacije koje stižu zasigurno neće pomoći toj situaciji. 

Nejmar je navodno namjerno propustio susret s Anžeom, jer smatra da nije motiviran igrati pred samo desetak hiljada navijača u nekom "selu" u Francuskoj. Nejmaru je u PSG-u čak dozvoljeno birati i utakmice u kojima će igrati pored svih drugih povlastica koje ima. Utakmicu je službeno propustio zbog udarca u mišić i nije se htjelo ništa riskirati. Ipak, par dana kasnije potpuno je spreman nastupiti za Brazil te je normalno sudjelovao na treninzima reprezentacije. Emeri i Nejmar djeluju jako udaljeni jedan od drugoga i čini se kako stvari svake sedmice idu na gore... 

Ova vijest svakako će razveseliti navijače Reala, jer je nedavno objavljeno kako je PSG samo usputna stanica Nejmaru prema kraljevskom klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.