NOGOMET

Cirkus zvani Premijer liga, zbog ovih fotki nam se smije cijeli region

Piše: A. SOKOLOVIĆ

26.11.2017

Do sada smo mnogo toga vidjeli u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali fotografije koje su obišle region danas sa Grbavice najbolji su dokaz kakav cirkus vlada u našem najelitnijem nogometnom takmičenju. 

Snijeg je i ranije znao iznenaditi čelnike jednih ili drugih klubova, ali danas su scene sa Grbavice obišle nogometnu Evropu, i s pravom  nam se mogu svi smijati.

Dvije lopate, iscrtavanje linija terena rukom, nedostatak lopti obojenih u crveno... Uz sve to, linije izgledaju kao da ih iscrtava neko ko je na teren stigao ravno iz birtije. 



Za ovakve scene koje su još jednom, nakon bruke u meču reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije i meča kvalifikacija za Mundijal, kada smo se obrukali "evropskom Grbavicom" i oranicom na bh. stadionu, obrukale naš nogometni teatar - treba tražiti odgovorne. 

Iz FK Željezničar, koji je organizator susreta, krivicu svaljuju i na odgovorne iz Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH, jer su oni, navodno, trebali dostaviti adekvatne lopte...

Umjesto suvišnih komentara, mi ćemo samo kazati da je dosta bruke bh. nogometa u regionu i Evropi i - ko zadnji izađe, neka ugasi svjetlo. 
  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.