NOGOMET

Supruga je najveća prepreka Ikardijevog prelaska u Real Madrid

Avaz.ba

28.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Kako god ova sezona završila, uspješno ili neuspješno, Real će na ljeto dovesti jedno veliko pojačanje u napadu. Nakon loših rezultata u prvenstvu, čak su i mediji skloni aktualnom španskom i evropskom prvaku jasno poručili čelnicima kako je ljetos napravljeno nekoliko grešaka.

Real je ostao na jednom napadaču, Karimu Benzemi, koji poput saigrača Ronalda ove sezone zabija skoro pa samo u Ligi prvaka, a to je daleko od zadovoljavajućeg za nivo Real Madrida. Francuza su mediji već tjerali iz Madrida nekoliko puta, ali sve je preživio zahvaljujući prvenstveno naslovima u Ligi prvaka koji su dva puta (osim ove godine) u posljednjoj utakmici spašavali sezonu od katastrofe.

Jedna od navodnih meta Reala, prema pisanju prvenstveno madridskih sportskih listova, nalazi se u Milanu. Već se neko vrijeme vrti ime Maura Ikardija (Icardi), kapitena Intera. Ikardi je zabio 15 pogodaka u 14 kola i iza Kavanija (Cavani) je drugi napadač Evrope u poretku za Zlatnu kopačku, koju je za prošlu sezonu osvojio Lionel Mesi (Messi)

Ikardi je nedavno izjavio da ako poziv iz Madrida stigne, on neće podići slušalicu. Odan je Interu u potpunosti, no život piše čudne priče. A jedan je od takvih života onaj Ikardijev koji je prije ove čudesne forme posljednjih sezona najpoznatiji bio po vezi i preotimanju supruge bivšeg saigrača Maksija Lopeza (Maxi). 

Fatalna Vanda Nara (Wanda) danas je jedna od ključnih figura u Interu, reći će zlobnici, jer ova atraktivna Argentinka i majka petero djece (troje s Lopezom, dvoje s Ikardijem) kontrolira karijeru svoga dragog. Ako Realovi pregovarači uspiju slomiti nju, napadač Intera igrat će od sljedećeg ljeta u bijelom dresu.

No, pregovori s Vandom neće biti lagan posao. Milano je njihov dom i samo bi ih neka basnoslovna ponuda mogla odvući prema Španiji. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.