NOGOMET

Nina Morić ponudila pomoć Beneventu: Odvest ću vas do Lige prvaka!

Avaz.ba

29.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Benevento, debitant u Seriji A i zvanično najgori tim svih vremena u najjačim evropskim ligama, dobio je ponudu da krene uzlaznom putanjom, sve do Lige prvaka.

Ponuda je stigla sa neočekivane adrese - poslala ju je Nina Morić, hrvatski top-model, koja godinama živi u Italiji, i aktivno prati fudbalska dešavanja.

Ona je poslala otvoreno pismo predsjedniku Beneventa Oresteu Vigoritu, u kome je iznijela "plan aktivnosti", kojim bi klub za četiri godine trebalo da dođe do evropske elite.

- Dragi predsjedniče Vigorito, Benevento je tim koji je sezonu počeo kao ljubimac svih nas koji pratimo fudbal, ali tanka je linija između ljubavi i podsmijeha. Nakon vaših 14 poraza na 14 utakmica sve se zaboravilo. Složit ćete se, sa pravom. Niko nije očekivao sezonu u stilu Lestera, ali ni da će biti ovako loše, da gore ne može da bude - napisala je Nina Morić.

Hrvatica je, zatim, vrlo ozbiljno iznijela svoj projekat i ponudila pomoć čelnicima kluba.

U projektu se, između ostalog, navodi da bi Benevento trebalo da se odrekne nekoliko igrača i da od njih pokuša da uzme novac za obeštećenje, a da dovede mlade fudbalere iz Juventusa, Intera i Milana, koji bi u Beneventu "trčali, borili se i ne bi tražili ništa".

- Predlažem da se zatim obratimo za pomoć PSŽ-u i da iz tog kluba dovedemo mlađe momke. Imam dobre konekcije sa šeikom, mislim da mi ne bi mogao reći "ne" -napisala je Morić, ponudivši da pronađe i marketinške partnere u Jordanu i Iraku, gdje, također, ima "jake veze" i gdje ima mnogo "više novca nego što se misli".

Predložila je Nina još mnogo detalja, a zauzvrat ne traži ništa.

- Moja nagrada bi bila da se Benevento spasi ispadanja, a uz pametna ulaganja, ni Liga prvaka ne bi bila daleko. Hajde da probamo, od ovoga gore ne može - napisala je Morić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.