NOGOMET

Pojavili se snimci tuča navijača: Makljaže u Minhenu i Pireju, ima uhapšenih

Avaz.ba

6.12.2017

Uoči ključne utakmice za prvo mjesto u grupi B Lige prvaka između Bajerna i PSG-a u Minhenu (3:1),  došlo je do tuče njemačkih i francuskih navijača.

Kako prenose njemački mediji, do sukoba je došlo u blizini željezničke stanice u bavarskom gradu. U tuči je učestvovalo 60 maskiranih huligana, a najmanje 30 ih je privedeno.

Većina privedenih su Francuzi, a među uhapšenima su i trojica Nijemaca, kod kojih je policija pronašla oružje. 

Prema posljednjim vijestima, jedan je francuski navijač zadobio povrede na glavi i prevezen je u bolnicu. U Minhen je doputovalo oko 4.000 navijača PSG-a, a lokalne vlasti su ovaj meč označile visoko rizičnim.

PSG i Bajern su osigurali plasman u osminu finala još u prošlom kolu, a sinoć je odlučeno da je pobjednik grupe francuski klub zbog boljeg međusobnog omjera.

Podsjetimo, Bajern je slavio s 3:1, ali je PSG u prvoj utakmici bio uvjerljiviji i uzeo tri boda pobjedom 3:0. 

Do gužve je došlo i u Pireju uoči utakmice Olimpijakos - Juventus. Navijači grčkog prvaka napali su grupu Italijana ispred stadiona Karaiskakis, a još veće izgrede spriječila je policija.

Juventus je u Pireju ulovio plasman u osminu finala pobjedom 2:0. Prošao bi i uz poraz jer je Sportingu trebala pobjeda u Barceloni, no na kraju je upisao poraz rezultatom 2:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.