NOGOMET

Krađa i uz video tehnologiju: Tražio je penal, a dobio crveni karton!

Avaz.ba

12.12.2017

Torino je sinoć u Rimu savladao Lacio s 3:1, a domaća ekipa je čitavo drugo poluvrijeme igrala sa desetoricom. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela isključen je Imobile (Immobile) zbog udaranja protivničkog igrača.

To je izazvalo pravu buru na terenu jer su igrači Lacija očekivali da će dobiti penal u svoju korist. Naime, Jago Falke (Iago Falque) je igrao rukom u svom šesnaestercu, a kada se sudija nije oglasio, ljutiti Imobile se sukobio s Burdisom (Burdissom). Kontakta je bilo, ali Burdiso je još dodatno i odglumio te završio na travi.

Sudija je otišao pogledati snimak, i dok su na stadionu svi mislili da gleda igranje rukom, on je premotao Imobileov udarac i igraču rimske ekipe pokazao crveni karton.

U nastavku utakmice, Torinu s igračem više nije bio problem postići tri gola. Strijelac je u 54. minuti bio Berenger (Berenguer), a deset minuta kasnije pogodio je Rinkon (Rincon) iz sjajnog udarca s 18 metara. Lacio je uspio u 69. minuti smanjiti zaostatak preko Alberta, ali je samo četiri minute kasnije Edera riješio sve dileme oko pobjednika golom sa 16 metara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.