NOGOMET

Navijači Milana oštro napali Donarumu, golman slomljen!

( Twitter)

Avaz.ba

14.12.2017

Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma), 18-godišnji golman Milana, imao je tešku večer. Jedan od najtalentiranijih mladih igrača na svijetu našao se na udaru Milanovih navijača. Donaruma se u zadnje vrijeme povezuje s nizom evropskih velikana, iako je na ljeto pristao na novi ugovor.

Međutim, Milan ima problema s rezultatima i trenutno je na 16 bodova zaostatka za vodećom momčadi Serije A. Već je došlo i do promjene na klupi, Montelu je zamijenio Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso).

Sve to dovelo je i do novih špekulacija oko Donarume. Sam golman još se nije izjasnio oko toga, ali zato jesu najoštriji navijači Milana. Oni su uoči utakmice s Veronom dočekali igrača s porukom:

- Psihološko nasilje, dajući ti šest miliona eura po sezoni i potpisujući tvog parazitskog brata? Vrijeme je za odlazak... naše strpljenje s vama je gotovo!

Poruka se pokazala previše za emocionalnog Donarumu koji se slomio, a kojeg je Leonardo Bonući (Bonucci) morao tješiti u svlačionici malo prije sučevog zvižduka za početak utakmice. Srećom za Milan, to se nije pokazalo kobnim za rezultat, dok je Donaruma odigrao svih 90 minuta između stativa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.