NOGOMET

Splićani akteri tuče na Partizanovom stadionu, jednom se bore za život

Avaz.ba

14.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Splićanin Ante Firić (26) teško je ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde.

Firić je, kako prenose srbijanski mediji, hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) te je životno ugrožen nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu.

Firić, međutim, nije bio jedini Splićanin koji je učestvovao u krvavom frakcijskom obračunu navijača Partizana. "Slobodna Dalmacija" saznaje kako su se s njim u Beogradu našli i još neki sugrađani, a među njima i hrvatskoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović, koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanovog stadiona također zadobio teške ozljede.

Splićani su, prema informacijama, u Beograd došli na poziv kolega iz beogradskoga podzemlja koji pokušavaju vratiti prevlast na tribini koja okuplja najžešće Partizanove ultrase. Zanimljivo je pri tome da ni Firić ni Tovarović, kao ni ostali Splićani koji su učestvovali u akciji "stadion", nisu dio hrvatske navijačke scene, niti ih se moglo vidjeti oko hrvatskih nogometnih stadiona.

Prema pisanju srbijanskih medija, u tučnjavi su, uz domaće i hrvatske izgrednike, učestvovali i jedan Grk te jedan Makedonac.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.