NOGOMET

Novi detalji tučnjave navijača u Beogradu: Hrvat pobjegao sa VMA, 26 huligana zadržano u pritvoru

Piše: Avaz.ba

14.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Splićanin Ante Firić (26) teško je povrijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde, ali je njegovo stanje stabilno. Među 26 uhapšenih, navodno su i šestorica hrvatskih državljana.

U pojedinim srbijanskim medijima pojavila se informacija kako je Splićanin Ante Firić (26) teško povrijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde i kako se u bolnici bori za život, nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu.

Detaljne informacije 

Da među uhapšenima nakon incidenata ima i hrvatskih državljanina, javlja i "Blic", dok je "Telegraf" objavio da je jedan navijač iz Hrvatske pobjegao sa VMA. 

Iz beogradske bolnice za Net.hr su dali detaljnije informacije o stanju Ante Firića: 

Imamo tri pacijenta koja su primljena kod nas i trenuto je njihovo stanje stabilno. Nijedan od navijača nije bio reanimiran i niko nije bio u smrtnoj opasnosti. Pacijenti su trenutno smješteni na odjelu za neurohirurgiju VMA, daljnja opservacija je u toku i možemo potvrditi da je jedan od zaprimljenih Splićanin Ante Firić. On nije zadobio nikakve ubode nožem u leđa, nego ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake.” 

Otprije poznat policiji

Ante Firić već je poznat hrvatskoj javnosti jer je završio u istražnom zatvoru zbog sumnje da je bio dio grupe koja je pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, Firić nije bio jedini Hrvat koji je učestvovao u sukobu, jedan od povrijeđenih je i Damir Tovarović, koji je, inače, 2011. osvojio broncu u superteškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u kickboxing disciplinama u Irskoj.

Podsjetimo, jučer su se za vrijeme utakmice sukobile dvije frakcije navijača Partizana, Alcatraz i Zabranjeni. Pripadnici Zabranjenih pokušali su preuzeti južnu tribinu, ali brojčano nadmoćni pripadnici Alcatraza uhvatili su ih i pretukli, a neke od njih su navodno i povrijedili bakljama. 

Na jednom od videosnimaka koji su se pojavili nakon krvavog okršaja, može se čuti kako pripadnik tamošnje policije pita jednog od huligana odakle je, a ovaj odgovara, iz Splita. 

Taj dio možete čuti na snimku nakon minute i 10 sekundi:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.