NOGOMET

Igrao je finale Lige prvaka sa Arsenalom, a danas je beskućnik koji razmišlja o samoubistvu

Avaz.ba

25.12.2017

Sedam godina je igrao u engleskoj Premier ligi za Arsenal, zaradio milione i milione funti, a danas je beskućnik koji je razmišljao o samoubistvu.

Šta se desilo sa Emanuelom Ebueom?

Nogometaš iz Obale Slonovače je ozbiljno razmišljao da oduzme sebi život kada je bankrotirao nakon razvoda sa suprugom. Da stvar bude još gora po njega, troje djece su na sudu pripali supruzi.

Nije Ebue samo zarađivao u Arsenalu, dobru sumu je zaradio i u Galatasaraju.

"Nemam novca ni za dobrog advokata da spasim krov nad glavom", žalio se Emanuel Ebue.

Investirao je u gluposti, kako on kaže, jer je slušao savjete drugih ljudi.

"Za finansije se brinula supruga kojoj sam sve prepustio jer nisam ništa znao o tome. Od osam miliona eura, koliko sam zaradio u Turskoj, njoj sam poslao sedam. Sve mi je uzela", rekao je on.

"Želim da mi Bog pomogne. Samo on može da mi oduzme ove samoubilačke misli. Mnogo me boli što ne viđam djecu. Nekada su me makar zvala preko telefona, sada nema ni toga. Mnogo me boli što nisam sa njima", rekao je Ebue.

Sada ima svoju kuću, ali kaže da se plaši da će policija doći i istjerati ga odatle, da ih svakog trenutka očekuje i da je stvari već spakovao.

"Nekada se zatvorim u svoju sobu, pogasim sva svijetla, nadam se da me niko neće videti da sam tu. Patio sam dok nisam kupio tu kuću, a sada sam uplašen. Jednostavno nije fer", rekao je Ebue.

Potražio je i pomoć od strane zajednica fudbalera u Premijer ligi.

"Imao sam sreće jer me je baka naučila da perem veš i da kuham. Sa tim nemam problema. Nadam se da će meni i ljudima koji su u mojoj situacija zajednica nogometaša u Premier ligi pomoći da pronađem posao", rekao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.