NOGOMET

Nakon što je objavljena potresna priča Emanuela Ebuea, reagovao Fatih Terim, a njegov je potez oduševio javnost

Avaz.ba

25.12.2017

Potresna životna priča nekadašnjeg heroja Arsenala Emanuela Ebuea prostrujala je munjevitom brzinom kroz sve dijelove svijeta i apsolutno niko nije mogao da ostane ravnodušan!

Ali pravi, pošteni ljudi i dalje hodaju među nama.

Odmah nakon je objavljeno kakav život vodi nekadašnji defanzivac Arsenala i Galatasaraja, reagovao je trener turske ekipe Fatih Terim!

Kako prenose turski mediji, Terim je zvao Ebuea da se vrati u Galatasaraj i postane pomoćni trener pionira najvećeg turskog kluba! Momak iz Obale Slonovače je posao odmah prihvatio i njegov život će polako početi da se vraća u normalu.

"Vijest o tome kako živi Ebue čuli smo u svlačionici posle utakmice. Morao sam da reagujem", izjavio je Fatih Terim nakon pobjede nad Gectepeom, što je izazvalo veliko oduševljenje među pripadnicima sedme sile.

Ebue i Terim su svojevremeno imali odličnu saradnju. Bilo je to u vrijeme dok se Ebue još bavio fudbalom, a Terim bio u prethodnom trenerskom mandatu na klupi Galatasaraja. Terim ga je upravo i doveo iz Arsenala 2011. godine, posle čega se na Turk Telekom Areni zadržao punih pet godina.

Informaciju koja je oduševila javnost potvrdio je i Ebue na društvenim mrežama, a navodno su cijelu akciju podržale i igračke legende Galatasaraja - Hasan Šaš i Nečati Ateš.

"Veoma sam sretan što ću ponovo moći da radim sa Terimom i što mi je dao posao u Galatasaraju. Fatih Terim mi je kao otac, mnogo ga volim i sve bih uradio za njega", rekao je Ebue.

Potpuni haos u kojem živi posle razvoda od žene, zbog čega je izgubio gotovo sve, dovela je Ebuea do prosjačkog štapa, a u nedavnoj ispovesti je čak priznao da razmišlja i o samoubistvu jer mu više ništa nije ostalo od bogatstva koje je stekao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.