NOGOMET

Džekin saigrač "glumac godine" u 2017.: O Strotmanovom penalu će se pričati i narednih sezona

Avaz.ba

27.12.2017

Dok se nogomet bude igrao, bit će i onih koji na prevaru pokušavaju doći do prednosti. 

Glumaca na nogometnim terenima nikad nije nedostajalao, a bilo je tako i u 2017. godini.

U godini na izmaku zabilježeno je nekoliko najgorih simuliranja, a neka će vas nasmijati:

Markus Rešford 

Mlada zvijezda Mančester junajteda je u aprilu na skandalozan način iznudila jedanaesterac protiv Svonsija. Sudija je nasjeo, a Vejn Runi (Wayne Rooney) iskoristio poklon.

Navijači Svonsija nisu ovo zaboravili Markusu Rešfordu (Marcus Rashford) pa su ga propisno izviždali tokom ovosezonske utakmice istih suparnika.

Kevin Strotman

Holanđanin Kevin Strootman je na nedopušten i sramotan način zaradio kazneni udarac za Romu u gradskom derbiju protiv Lacija zbog čega je naknadno kažnjen s dvije utakice zabrane igranja.


Danko Lazović

Nevjerojatan je performans izveo srbijanski nogometaš Danko Lazović u odlučujućoj utakmici za naslov mađarskog prvaka između Honveda i Videotona. Početkom drugog poluvremena Lazović je nakon jednog sasvim uobičajenog duela pao i počeo se kotrljati, bacati, tresti se i izvoditi još čitav niz neviđenih gluposti. Sve, naravno, kako bi uvjerio sudiju da je suparnički igrač izveo nevjerojatno brutalan prekršaj i da je zaslužio crveni karton. Na kraju zapravo može biti sretan što on sam nije izletio s terena jer je u trenutku lakrdije koju je izveo već je imao žuti karton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.