NOGOMET

MMA ili nogomet: Gvardioline igrače tuče ko stigne!

Avaz.ba

1.1.2018

Gospodin 'asistencija', belgijski fenomenalni ofenzivac Kevin De Brujne (Bruyne), jedan je od najboljih veznjaka svijeta.

Igrač Sitija ove sezone opet briljira, zabio je sedam golova i upisao 12 asistencija u 27 utakmica i sasvim sigurno, motor je Gvardioline (Guardiola) nedodirljive ekipe.

Ipak, na posljednjem gostovanju u Londonu kod Kristal Palasa prekinut im je niz od 18 prvenstvenih pobjeda, a u 93. minuti Palas je mogao do pobjede jer su imali penal. Međutim, utakmicu su obilježile povrede Gabriela Žezusa (Jesus) i Kevina De Brujnea.

Baš je Belgijanac bio u centru pažnje prilikom penala Milivojevića.

Dok je čekao rasplet situacije, nalazio se na šesnaestercu uz budno oko čuvara Džejsona Pančeona (Jason Puncheon), protivničkog veznjaka, pišu 24sata.hr.

Ovaj ga je čudno gledao nekoliko sekundi, a kada je krenula kontra Sitija, Pančeon je brutalno faulirao belgijskog veznjaka nakon što ga je sprintom dostigao.

Poznato je da će Gabriel Žezus odsustvovati oko dva mjeseca, a po pitanju De Brujnea je situacija nešto lakša prema zadnjim informacijama iz Sitija. Pep i igrači su u šoku, a Sitijeve igrače batinaju svi redom. Ovo su samo neki od brutalnih faulova koje trpe igrači Pepa Gvardiole...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.