UEFA izbacila Darija Srnu sa spiska igrača Šahtara za Ligu prvaka

Avaz Sport
07.02.2018 21:35

UEFA je sa spiska igrača Šahtara iz Donjecka za nastavak Lige prvaka izbrisala nekadašnjeg kapitena nogometne reprezentacije Hrvatske Darija Srnu.

Srni su u septembru prošle godine tokom doping testa pronašli nedozvoljenu supstancu u krvi, ali ne zna se ni koju ni gdje je zapelo s istragom.

"Ovo je još jedna bitka koju moram pobijediti i tako će i biti. Ako sam mogao pokopati svoga oca, ispuniti mu zadnju želju i zaigrati na Evropskom prvenstvu bez ijedne tablete, onda nema logike da sam sada napravio svjesno nešto. Prema tome, čist sam, dokazat ću to i iza toga se vratiti na teren", rekao je Darijo Srna.

Sve je počelo u septembru 2017. godine kad je Nacionalni antidopinški centar Ukrajine obavijestio Srnu da mu je pronađena nedozvoljena supstanca. Srna je nekoliko dana nakon toga obavijestio javnost da se povlači iz svih takmičenja dok se ne raščisti slučaj.

Nakon toga, UEFA je objavila da je Srna pao na doping testu. Nakon pet mjeseci UEFA briše Srnu s spiska igrača za Ligu prvaka.

Konačan rok do kojeg Nacionalni antidopinški centar Ukrajine mora zaključiti slučaj i objaviti što je pronađeno u Darijevom uzorku je 22. mart.

Ako se radi o anaboličkom steroidu, to automatski povlači četverogodišnju suspenziju, što bi za 35-godišnjeg bivšeg kapitena Vatrenih automatski značilo tužan kraj velike karijere...

NA VRH