NOGOMET

Haos na terenu: Brazilski "derbi mira" prekinut zbog deset crvenih kartona

B92

19.2.2018

Derbi između Vitorije i Baije, koja predstavlja brazilski "derbi mira", nije bio ni približno miran kao što se očekivalo.

Duel dvije ekipe prekinut je 11 minuta prije kraja susreta jer je domaća Vitorija ostala sa šestoricom igrača i, prema zvaničnim pravilima, nije imala dovoljno fudbalera da nastavi utakmicu.

Vitoriji je presudio nesmotren potez Bruna Bispa koji je zaradio drugi žuti jer je ispucao loptu blizu sudije.

Znao je da to ne smije, posebno jer je samo tri minuta ranije Vitorija ostala bez Ulijana zbog isključenja.

U prvom poluvremenu sudija je podijelio šest žutih kartona, dok je Vitorija vodila golom Denilsona u 34. minuti susreta.

Situacija je dostigla svoj vrhunac u 50. minuti kada je Vinisijus iz penala pogodio za izjednačenje. Proslavio je to provokativnim plesom pred protivničkim navijačima što je izazvalo bijes domaćih igrača.

Nastala je tuča u kojoj je palo pet direktnih isključenja. Sijevale su šake, sudije su pokušavale da povežu ko je koga udario, te su uslijedila dva crvena kartona za igrače Vitorije.

Serija isključenja nastavljena je u 61. minuti kada je kod gostiju sa terena udaljen Fonseka, a onda na scenu stupaju Uljian i Bruno.

Sve ovo završit će na brazilskom sportskom sudu gdje će pasti odluka o pobjedniku, kao i o kazni za fudbalere. Očekuje se da Baiji pripadne pobjeda za 'zelenim stolom' od 3:0.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.