NOGOMET

Vandali oskrnavili trofej Kupa Koraća

Avaz Sport

20.2.2018

Snimak kako nepoznata osoba skrnavi trofej Kupa Radivoja Koraća pojavio se večeras na društvenim mrežama i izazvao novu buru u srbijanskoj košarci.

Na snimku se vidi kako, vjerovatno neki navijač Partizana, nakon što su crno-bijeli osvojili trofej, nožem skida pločice sa grbom Crvene zvezde, koja je prethodnih godina više puta bila pobjednik Kupa. 

Za sada nema reagovanja iz Partizana, ali ima iz Zvezde.

- KK Crvena zvezda šokiran je video snimkom koji se pojavio u utorak, a na kome se vidi da NN lica (igrač ili navijač) skrnave trofej kupa Radivoja Koraćw. KK Crvena zvezda zahtijeva od čelnika Saveza i KK Partizan hitan odgovor ko je akter ovog nezapamćenog skandala i sramote - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

Također, iz Zvezde ističu da neće dozvoliti da se ovaj skandal izjednačin sa incidentom poslije finala Superlige 2014. kada su njeni navijači "oteli" šampionski trofej, jer, kako navode, ovdje je neko iz kluba dao trofej. 

Ujedno, ističu da će prijelazni pehar šampiona Srbije, koji je već tri godine u Zvezdinim prostorijama, ostati tamo bez obzira na ishod narednog finala kako ga niko ne bi skrnavio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.