ISPOVIJEST

Ferejra: Sve što vidim u Mostaru je prekrasno, posebno djevojke

F. IBRULJ

14.3.2018

Udaljenost između Mostara i argentinske prijestonice Buenos Airesa je 11.578 kilometara, a upravo toliki put prevalio je Dario Fernando Ferejra (Ferreyra) kako bi se bavio onim što najviše voli – fudbalom.

Dvadesetjednogodišnji Argentinac ponikao je u Boka juniorsu, a iz drugog tima giganta južnoameričkog fudbala stigao je u Velež, jedan od najvećih bh. klubova! Nisu to uobičajene fudbalske pojave, posebno ne za naše prilike. Tim više što Velež ne igra Premijer ligu BiH nego niži rang takmičenja. Otkud dijete Boke u redovima “Rođenih”?!

- Stigao sam u Velež, jer sam želio igrati, sakupljati minute na terenu. Znao sam da dolazim u jedan od najvećih i najpopularnijih klubova Bosne i Hercegovine - objašnjava nam Argentinac koji igra na poziciji desnog beka.

Dario je za Velež debitirao na Otoci protiv Olimpika, a na upit koliko je uopće poznavao bh. fudbal, odgovara:

- Nešto sam znao, da se igra na intenzivnom nivou, da se mnogo trči i da je igra čvrsta. Od bosanskih igrača znam za dvojicu, a to su Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Kako kaže, naviše mu se sviđa španska La Liga, u kojoj bi se želio nekada u budućnosti okušati. Do tada, nosit će dres popularnih “Rođenih”, s kojima će pokušati da se domogne elitnog ranga. I uživa u čarima Mostara.

- Mostar mi se čini kao prekrasno mjesto. Ima mnogo dijelova gdje se može uživati. Sve ono što sam vidio je prekrasno, baš kao i ovdašnje djevojke - zaključuje Argentinac u dresu Veleža.

Trenirao s Tevezom

Fudbalski uzor novom igraču Veleža je Lionel Mesi (Messi). U Boki je nastupao za drugi tim i, kako kaže, velika mu je bila čast što je upoznao neke od najvećih igrača velikana s Bombonere.

- Upoznao sam sjajne igrače, poput Karlosa Teveza i Fernanda Gaga. Imao sam sreću da s njima treniram nekoliko puta - ističe Ferejra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.