NOGOMET

Jednoruki Grifin kuca na vrata NFL-a!

F. I.

14.3.2018

Rekli bismo da je ovo klasična priča za neki dobar film. Doslovno je u posljednjim trenucima dobio priliku. Pojavio se na, za Amerikance znanom, “NFL Combineu” u “Indiana Convention Centeru” kako bi velikom broju NFL skauta pokazao šta i koliko može Šakim Grifin (Shaquem Griffin), blizanac Šakila (Shaquill), koji nosi dres Sijetla.

I u tome ne bi bilo ništa čudno osim da Šakim nema lijevu šaku. Ali, to Šakimu ne predstavlja problem. Uostalom, dolazi s Univerziteta “Central Florida Knights”, gdje je već skrenuo pažnju pojedinih trenera, ljudi koji su u NFL-u, ali i medija.

Sada je pokazao da sa specijalnom protezom može da diže tegove iz “benča”, i to sa 20 ponavljanja, a onda je na terenu pretrčao 40 jardi za manje od pet sekundi (4,38). Američki analitičari kažu da je to, od igrača koji igraju na toj poziciji, najbrže u posljednjih petnaestak godina.

- Svi oni koji sumnjaju u mene, samo me dodatno motiviraju. Kad ujutro ustanem i pogledam se u ogledalo, kažem sebi da moram više, bolje - poručio je Grifin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.