NEREDI

Navijač Liverpula u kritičnom stanju, navijači Rome nosili čekiće na stadion?!

Agencije

25.4.2018

Jedan 53-godišnjak dobio je teške povrede usljed sukoba suparničkih navijača, a policija u Liverpulu izvještava da je uhapšeno devet osoba.

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca zbog pokušaja ubistva jednog navijača uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka u kojoj je Liverpul savladao Romu 5:2.

Žrtva, 53-godišnji muškarac, prema dostupnim informacijama, navijač je Liverpula. A u napadu je pretrpio povrede glave i nalazi se u kritičnom stanju u bolnici. Uhapšeni su muškarci stari 25 i 26 godina, a zadržani su u pritvoru na ispitivanju. Fotografije pokazuju da su Romini navijači, između ostalog, bili naoružani čekićima!

- Mislimo da je žrtva bila u Liverpulu zajedno s bratom i došla je na utakmicu Liverpul - Roma. Muškarac je bio napadnut tokom sukoba navijača u blizini puba Albert, rekao je policijski detektiv Pol Spajt (Paul Speight).

 - Svjedoci su nam ispričali kako je 53-godišnjak udaren u glavu pojasom i nakon toga je pao na tlo. Doktori su mu pružili pomoć na licu mjesta, a nakon toga je prevezen u bolnicu gdje mu je ustanovljena povreda glave. Njegovo stanje je u ovom trenutku opisano kao kritično i njegovi najbliži su obaviješteni o tome, dodao je policijski službenik.

- Mjesto na kojem se dogodio incident u blizini je stadiona i vrvjelo je navijačima koji su išli na utakmicu. Stoga molimo sve koji imaju bilo kakve informacije ili snimke mobitelom ovog incidenta, da nam se hitno jave jer bi te informacije mogle biti ključne za našu istragu - zamolio je Spajt.

Nogometni klub Liverpul objavio je službenu izjavu povodom incidenta i stavio se na raspolaganje policiji u smislu saradnje.

- Šokirani smo nakon što je naš navijač završio u kritičnom stanju u napadu uoči utakmice s Romom. Naše misli su uz žrtvu i njegovu porodicu u ovom traumatičnom trenutku. Imat će našu punu podršku. Klub sarađuje sa službama od trenutka incidenta i nastavit će to raditi - poručili su iz Liverpula.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.