NOGOMET

Rio Ferdinand ne može u ring

Avaz Sport

5.5.2018

Slavni engleski nogometaš Rio Ferdinand izjavio je da je razočaran odlukom Bokserske asocijacije Velike Britanije, koja je odbila zahtjev da mu dodijeli profesionalnu licencu.

Ferdinand (39), kojeg je trenirao bivši WBC prvak supersrednje kategorije Riči Vudhol (Richie Woodhall), imao je podršku jedne kladionice u nastojanjima da počne boksersku karijeru.

- Nakon što sam trenirao pet puta sedmično u pokušaju da zakoračim u ring i dobijem profesionalnu licencu, teškog srca moram skinuti rukavice - objavio je na Facebooku bivši stoper Mančester junajteda.

Dodao je da se mentalno i fizički nikad nije bolje osjećao, ali da je dobio odluku rukovodstva Bokserske federacije da je njegov zahtjev odbijen i da se ovaj slučaj u skorije vrijeme neće ponovo razmatrati.

- Boks je fizički zahtjevan i opasan sport. Želio sam pokazati ljudima da je ispravno imati cilj i pokušati ga ispuniti. Razočaran sam ovom odlukom - rekao je Ferdinand.

U dresu reprezentacije Engleske Ferdinand je odigrao 81 meč.

Njegov transfer 2002. godine iz Lidsa u Mančester junajted bio je vrijedan 47 miliona eura, što je bila rekordna odšteta za odbrambenog igrača. Nogometnu karijeru je završio prije tri godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.