NOGOMET

Više od 200.000 osoba potpisalo peticiju, žele da UEFA i FIFA kazne Ramosa zbog Salaha

AFP

BBC

28.5.2018

Brojni Egipćani bijesni su na kapitena Real Madrida Serhija Ramosa (Sergio) zbog povrede napadača Liverpula Mohameda Salaha u finalu Lige šampiona.

Real je u subotu uvečer u Kijevu 13. put postao prvak Evrope nakon što je pobijedio Liverpul sa 3:1.

U 30. minuti utakmice Salah je morao napustiti teren jer je poslije duela s Ramosom, koji ga je snažno povukao za ruku, pao na rame i povrijedio se.

Salahov nastup za reprezentaciju Egipta na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji je neizvjestan, a sam fudbaler rekao je da se neće predati i da će dati sve od sebe da nastupi na tom takmičenju.

Kako prenosi BBC, poslije utakmice su se na društvenim mrežama pojavili brojni postovi na arapskom sa haštagovima i porukama podrške Salahu, ali i ljutnje na Ramosa u hiljadama tvitova.

Među najpopularnijima bio je haštag: "Ramos životinja" (#Ramostheanimal), koji se našao u 47,9 hiljada tvitova, a navijači smatraju da incident nije bio slučajan.

- Nijedan fudbaler tako ne vuče ruku drugog igrača. To je bilo namjerno. Ramos zaslužuje kaznu - navodi se u jednom tvitu.

Peticiju na internetu u kojoj se od Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zahtijeva da Ramos bude kažnjen potpisalo je više od 200.000 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.