SJAJAN GEST

Golman Tunisa glumio da je povrijeđen kako bi njegovi saigrači mogli iftariti

Avaz Sport

4.6.2018

Nije lako ovih dana nogometašima muslimanima.

Ramazan je počeo 16. maja i trajat će sve do 14. juna, a pravila su jasna - suzdržavanje od jela i pića od zore pa do zalaska sunca. A šta se dogodi kad vas zalazak sunca 'uhvati' na stadionu dok igrate utakmicu?

Ništa, fino inscenirate nekakvu povredu kako biste mogli pojesti i popiti dok se saigraču ukazuje pomoć. Upravo su to, vjerovali ili ne, napravili nogometaši Tunisa! I to ne jednom, nego dva puta!

Prvo su se tog trika dosjetili u prijateljskom susretu s Portugalom 28. maja. Golman Mouez Hasen se požalio na povredu, a dok je njega ljekarski tim 'krpao', suigrači su požurili prema klupi i uzeli malo hrane i vode! Tada još niko nije posumnjao u 'varanje', a onda se ista situacija ponovila i nekoliko dana kasnije protiv Turske.

Hasen se u 49. minuti opet 'povrijedio, ljekari su mu pomagali, a saigrači za to vrijeme jeli i pili kraj klupe. Obje su utakmice završile rezultatom 2:2, a valjda se neko od tuniških reprezentativaca sjetio uzeti malo hrane i za kolegu koji se žrtvovao za njih...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.