NOGOMET

Skandal uoči SP: Selektora Argentine optužili za seksualno zlostavljanje kuharice u kampu reprezentacije!

Avaz Sport

9.6.2018

Veliki skandal u Argentini izazvao je intervju Gabriela Anele na Radiju Miter na kojem je optužio Horgea Sampaolija za seksualno zlostavljanje kuharice u kampu reprezentacije!

Novinar tvrdi kako ima pouzdane i provjerene informacije od ljudi bliskih reprezentaciji Argentine koji se slažu kako je selektor napastvovao kuharicu gaučosa, a sve je zataškao - Savez!

Naime, upravo je Argentinski nogometni savez, navodno, odigrao ključnu ulogu isplativši svojoj djelatnici veliku sumu novaca kako ne bi podnijela tužbu policiji i kako bi osigurali njenu šutnju u medijima.

"Mogu potvrditi kako je Sampaoli izazvao incident s kuharicom koja radi u kampu, no selektora još nije snašla pravda jer Savez čini sve kako bi zaštitila Sampaolija i zadržala priču u tajnosti", rekao je Miter.

U Argentini su masovno prenijeli ovo priču i počeli nagađati kako je predsjednik Saveza Klaudio Tapija počeo razmatrati opciju smjene selektora, samo sedam dana prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu.

Ipak, valja napomenuti kako se radi o novinaru narušenog kredibiliteta nakon što je prije koju godinu izašao s bombastičnom pričom o tome kako je iz prve ruke vidio Ezekila Lavecija kako puši marihuanu...No, i tada je izazvao lavinu reakcija, a igrači su nekoliko mjeseci bojkotirali medije i odbijali davati bilo kakve izjave!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.