MUNDIJAL 2018.

Sudija koji će suditi na SP u Rusiji snimljen kako prima mito: Na pomolu skandal svjetskih razmjera

Kurir.rs
10.06.2018 19:30

Samo nekoliko dana pred početak Mundijala u Rusiji, došlo je do možda najvećeg skandala u FIFA koji će ozbiljno uzdrmati ovu organizaciju.

Dotični sportski novinar porijeklom iz Afrike pod pseudonimom Anas uzdrmao je fudbalski svijet.

Televizija BBCplanira da u narednih nekoliko dana emituje njegov dokumentarni film posvećen mitu i korupciji među sudijama koje će dijeliti pravdu na predstojećem Mundijalu.

U tom serijalu će moći da se vidi više poznatih sudija uhvaćenih na djelu kako primaju mito. Osim sudija, na snimcima će biti i čelnici organizacije FIFA, kao i čelnici nekih fudbalskih klubova. Među njima će se naći i predsjednik fudbalskog saveza Gvineje, koji je na konto mita preuzeo sumu od 60.000 dolara.

Što se tiče sudija, jedno je sigurno, na snimku će se naći sudija Range Marva iz Kenije koji se nalazi na spisku pomoćnih sudija za predstojeći Mundijal, koji je usnimljen kako prima mito u iznosu od 600 dolara. Također i sudija iz Gambije, Ebrima Đalo je jedan od djelilaca pravde koji je snimljen objektivom skrivene kamere vještog reportera.

Nema sumnje da će ovaj serijal ozbiljno da uzdrma fudbalski svijet, ali i da smanji na značaju važnost predstojećeg Mundijala.

Ovaj serijal su u svojoj emisiji najavili su i članovu čuvenog ''TYT Sports'' koji su se ozbiljno posvetili ovoj temi. Kako je to izgledalo, pogledajte na snimku.

NA VRH