MUNDIJAL 2018

Svjetsko prvenstvo bez atraktivne Larise Rikelme nije isto

Blic.rs

20.6.2018

Svjetsko prvenstvo bez Larise Rikelme (Larissa Riquelme)? Složit ćete se, nije isto kao kada je ona na njemu prisutna. Svi se dobro sjećamo koliko je njen dolazak na Mundijal 2010. godine bilo osvježenje, pa su i njeni Paragvajci igrali mnogo bolje, jer su i imali veći motiv. 

Ostat će upamćena ona slika - Larisa u transu bodri ljubimce i daje im dodatnu snagu s tribina, dok joj se u dekolteu nalazi mobilni telefon. Taj detalj ostat će zauvijek upamćen kao jedan od najupečatljivijih s prvenstava svijeta.

Međutim, sada toga nema. Njen Paragvaj se nije plasirao na planetarni šampionat, pa samim tim je izostao dolazak atraktivne Larise u Rusiju. Koliko je njen dolazak na prethodna dva mundijala izazivao pažnju, doveo je i do toga da fudbaleri iz ove južnoameričke zemlje imaju i dodatni motiv. 

- Ako prođu u četvrtfinale, skinut ću se gola. Bit će to moj poklon za njih, čitav tim, ali i narod Paragvaja - svojevremeno je poručivala Larisa.

Ipak, njen "uvjet" Paragvajci nisu ispunili, pa je samim tim i ta slika izostala. 

Ove godine nije bilo krupnih obećanja, pošto se njeni ljubimci nisu ni kvalificirali, pa će svaki ljubitelj fudbala reći da prvenstvo bez nje nije isto. 

Inače, Larisa sada živi mnogo drugačijim životom, više nema golišavih slika, pošto se udala za fudbalera Džonatana Fabra (Jonathan Fabbr), s kojim je dobila kćerku.

Ostaje da se vidi da li će svima, ipak, ispuniti želju, jer se prvenstvo zahuktalo, a bit će mnogo uzbudljivije ako i ona uzme učešće na njemu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.